Team & Missie

MISSIE

“Introducing people to the beauty of the underwater world and training people to improve their diving skills. In the safest, best, effective and efficient way possible. In a holiday environment with fun, memories and PADI certificates as a reward.”

JAN VAN VOORST

JVV

Oprichter en eigenaar van Scuba Republic. Jan houdt zich bezig met de dagelijkse gang van zaken binnen Scuba Republic en de marketing. Daarnaast is Jan, Course Director en geeft hij het liefst zo veel mogelijk les. Van Open Water Diver tot het opleiden van nieuwe instructeurs, maar ook tijdens veel specialties kom je hem tegen in het water.

“Het leukste van duikopleidingen geven is dat je mensen voor- bereid op een van de aller- mooiste activiteiten die ze ooit in hun leven zullen doen: onder water ademen en gewichtloos rondzweven in een eindeloos fascinerende wereld die 80% van ons aardoppervlak beslaat.”

WALTER HEIJMANS

Walter

Training Manager, PADI Course Director, DAN Instructor Trainer, en nog heel veel meer instructor. Walter is full time in dienst van Scuba Republic en geeft de meest uiteenlopende opleidingen. Hij heeft ervaring opgedaan over de hele wereld en je zult deze vriendelijke Brabantse reus zeker tegenkomen.

“Duiken is een passie die ik graag wil overdragen aan andere mensen en dan kan niet beter dan door ze les te geven. De lach, de grote ogen en de voldoening die uit het duiken voortkomen, sommen het allemaal op. Beleef het zelf.

One life, dive it!”

HELLEN KOLDERIE

Hellen

Master Scuba Diver Trainer met 11 specialties. EFR instructeur, DAN Oxygen instructeur.

Hellen heeft in 1995 op vakantie in Dahab de leren duiken. Bij terugkomst in Nederland heeft zij meteen alle nodige vervolgopleidingen gedaan en in 1997 haar PADI duikinstructeur brevet gehaald. Hellen heeft sindsdien voor diverse duikscholen in Nederland gewerkt en ook 7 jaar als duikinstructeur lesgegeven op Kreta.

“Voor mij is het absolute ontspanning om onderwater te zijn. Ik duik dan ook het hele jaar door met of zonder cursisten hier of in het buitenland. Er is onderwater zoveel te zien! Niet alleen het fantastische onderwaterleven maar ook mooie wrakken. Van deze wrakken heeft de Russische onderzeeër uit de WOII in de Zwarte Zee wel de meeste indruk op mij gemaakt. Maar het is ook leuk om met onze rib naar de wrakken in de Noordzee te gaan.”

“Wie weet treffen we elkaar bij Scuba Republic of ergens aan de waterkant.”

MAX SMIT

Max

Master scuba diver trainer en instructeur in 14 specialties. Max heeft doordeweeks een baan in het voortgezet onderwijs en probeert in het weekend en in de vakanties regelmatig bij te springen. Duiken is maar één van zijn hobby’s: Ook trektochten maken, zich inzetten voor Scouting en het spelen als slachtoffer bij rampoefeningen horen bij zijn hobby’s.

Het is geweldig om steeds iets nieuws te ontdekken, grenzen te verleggen en nieuwe werelden te leren kennen. Duiken biedt die kans en het is prachtig om zoveel mogelijk mensen die kans te bieden en om ze te helpen om hun eigen grenzen te verleggen.

JOHN VAN LOO

John

Duikt sinds 1998. Divemaster sinds 2012.

John heeft zijn Open Water Cursus destijds gedaan in Australië op het Great Barrier Reef en hij heeft sindsdien een voorliefde voor tropisch water.

John assisteert instructeurs bij diverse opleidingen. Gewoon omdat het leuk is om anderen enthousiast te maken voor de duiksport.

John is in het dagelijkse leven advocaat. Beroepshalve heeft hij een bijzondere interesse in “Risk Management”. Zijn persoonlijke reden om Divemaster te worden is gelegen in het feit dat zijn twee zoons  begonnen met duiken toen ze 10 jaar waren. “En dan wil je voorbereid zijn om handelend op te treden als een duik niet loopt zoals je zou willen.” John heeft veel gedoken op Curaçao, maar zijn mooiste duikervaring tot nu toe was zijn ontmoeting met een Mola Mola (maanvis) in de Lombokstraat (tussen de Bali Zee en de Indische Oceaan).

“Duiken is als meditatie. Pure ontspanning.  En de rust en schoonheid van de natuur onderwater is ongeëvenaard. Ook in Nederland en de rest van Europa kun je geweldig duiken en goede opleidingen volgen. Maar de beste plek om te leren duiken en om je vaardigheden te verbeteren, is Nederland. Als je in Nederland hebt leren duiken ben je goed voorbereid. En in Zandvoort heb je altijd het vakantiegevoel!”

STEVEN LA GROUW

Steven

PADI Assistant instructor en Open Water Scuba Instructor in opleiding.

Stevie houdt zich voornamelijk bezig met Discover Scuba’s en assisteert waar nodig de instructeurs en hoopt zelf in 2014 zijn Open Water Scuba Instructor brevet te halen.

Stevie is 3 jaar geleden begonnen met duiken in de Caraïben, daar heb heeft hij zijn Open Water Diver brevet gehaald. Sindsdien is hij verbonden aan Scuba Republic.

“Duiken is voor mij mediteren met uitzicht,  het onderwaterleven en de natuur zijn prachtig”.

Wanneer beginnen jullie ?

GUIDO PAAP

Guido

Guido Paap is Divemaster sinds 2014 en heeft de halve wereld rondgereisd om te kunnen duiken met manta’s, haaien en dolfijnen. Daarnaast is hij docent aan de Hogeschool Leiden, geeft hij les in vormgeving & moderne media en werkt hij als freelancer voor theaterproducties

“Toen ik in 2000 voor het eerst van m’n leven ging snorkelen, was ik zo verwonderd over de kleurrijke wereld onder mij, dat ik meteen een duikcursus ben gaan doen. Sindsdien ben ik verslaafd aan duiken en gaat er geen vakantie meer voorbij dat ik geen duikmateriaal bij mij heb. Het leven onder water is betoverend, overweldigend en tegelijk heel kwetsbaar. Als ambassadeur van de onderwaterwereld breng ik mijn passie voor de oceanen over op beginnende duikers en hoop ik dat iedereen net zo van de zee gaat houden als ik.”

YOLANDE MELSERT

Yo

Open Water Scuba Instructor (Padi), Specialty Instructor (Padi) en Handicapped Diver Instructor (IAHD)

“Onder water zijn, is een van de meest fantastische ervaringen die je kunt hebben. Niet alleen het prachtige onderwaterleven dat er overal ter wereld weer anders uitziet, maar ook gewoon het onder water zijn: het gewichtloos zweven in de stilte. Dat is heerlijk en verslavend.  Als het even kan breng ik mijn vrije tijd door onder water. Deze verslaving bracht me, behalve naar Vinkenveen en de Zeeuwse wateren ook naar Egypte, Jordanië, Mozambique, Bali, Zuid-Afrika, Griekenland, Brazilië en niet te vergeten Madagaskar.”

In de zomer van 2013 was Yolande twee maanden als vrijwilliger bij een “Reef Conservation”-organisatie op Madagaskar. Daar werkte ze aan het herstel van het zeer beschadigde rif dat er voor de kust ligt en leerde er alles over het koraal en zijn bewoners.

Als gespecialiseerd instructeur voor gehandicapten, duikt Yolande wekelijks met kinderen met een beperking in het Ronald McDonald Sportcentrum in Amsterdam. “Het is geweldig om te zien hoe deze kinderen genieten en ook leren van het duiken: autische kinderen leren contact maken, spastische kinderen doen handstandjes en ADHD-kinderen worden rustig. Dat geldt voor mensen zónder beperking natuurlijk net zo. Duiken is een van de beste manieren om te ontspannen! En waar kan dat beter dan bij het leukste en mooist gelegen duikcentrum in  Nederland: Scuba Republic!”

PETER VAN LING

Peter van Ling

PADI Master Scuba Diver Trainer met 10 specialisaties, PADI TEC Instructor, Advanced EANx Instructeur bij IANTD. Peter is fanatiek Noordzee duiker met 1700 duiken op zijn naam.

” Samen met mijn vrouw heb ik in 1992 mijn 1e duiken gemaakt in Lombok, Indonesië. Het duurde nog tot 1995 om mijn Open Water brevet in Nederland te halen. Vanaf dat moment was ik verkocht. Ik duik op veel plaatsen in de wereld, maar er is maar een plek dat mijn meest favoriete is. De Noordzee.”

Waarom de Noordzee: Mijn eerste duik in de Noordzee maakte ik in mei 1997 op de Durward en sinds die tijd verknocht geraakt aan het duiken in de Noordzee. De diversiteit aan wrakken, het zicht, de verschillende omstandigheden, het leven op de wrakken en de geschiedenis van de wrakken maakt het voor mij bijzonder. Elk voorjaar kijk ik weer uit wanneer de omstandigheden het toelaten om te gaan duiken. Voor mij is de Noordzee een plek waar ik mijn hobby graag uitoefen. Jaarlijks maak ik daar ruim 20 duiken. Ook ben ik vrijwilliger voor Duik De Noordzee Schoon (DDNZS), een organisatie die zich o.a. te doel stelt om wrakken te ontdoen van vistuig en vislood, maar ook onderzoek doet naar cultuurhistorische en biologische aspecten van de wrakken op de bodem van de Noordzee.